V sobotu 27.4. bude DĚTSKÝ DEN v pražské prodejně od 10:00 do 15:00. Testování, pohoštění, individuální nabídky. Přijďte s dětmi či vnoučaty. Těšíme se. Tým Citybikes

Nákladní elektrické kolo Tern GSD – Petr Štěpánek

Nákladní elektrické kolo Tern GSD

Nákladní elektrické kolo Tern GSD – Plnokrevný náklaďák do města i do vsi



Loni v létě jsme představili kompaktní verzi Ternu HSD. Částečně skládací elektrické náklaďák nás nadchl. A tak, když se uprostřed letošních mrazů konce zimy stále nepřecházejícího jara naskytla příležitost otestovat většího bráchu a to nákladní elektrické kolo GSD, neváhali jsme ani vteřinu. A neubraníme se srovnání.
Kolo u nás přistálo ve stejné oranžové barvě jako loni. Osobně pro ni má slabost, moje první Yuba Mundo, matka všech cyklonákladáků, byla také oranžová. Nám nový Tern GSD byl na první pohled výrazně mohutnější než loňské HSD a rozvor kol zjevně delší. To se projevilo hned po nasednutí – kolo se chovalo při jízdě spíše jako tandem nebo větší náklaďák, na rozdíl od HSD, jehož jízdní vlastnosti se daly srovnat  se standardním bikem. Hned při první manipulaci nás zaujal také vyšší váha, GSD je zhruba o deset kilo těžší než HSD. Vyrazili jsme tedy naše první dojmy srovnat s realitou pravidelných a dlouhých vyjížděk.

Text: Petr Štěpánek


IMG_4461 kopie

IMG_4485 kopie         IMG_4494 kopie         IMG_4540 kopie

Celý článek naleznete v březnovém čísle časopisu Cykloturistika. www.cykloturistika.cz

IMG_4719 kopie

1       2      3