Zásady používání souborů cookies

Zásady používání souborů cookies

 

Tyto webové stránky provozuje společnost Citybikes, s.r.o., IČO 27425622, se sídlem Nádražní 162, 251 67 Pyšely, a je tak správcem Vašich osobních údajů. Kontaktní údaje na naši společnost jsou:

Adresa: nám. Svatopluka Čecha 3, 101 00, Praha 10

Email: info@citybikes.cz

Telefon: +420-234139444

 

Co jsou soubory cookies?

 

Za účelem zlepšení Vám poskytovaných služeb využívají naše stránky soubory cookies. Soubory cookies jsou malé soubory, které ukládají informace ve Vašem prohlížeči a běžně slouží k rozlišování jednotlivých uživatelů. Osoba uživatele však není na základě těchto informací identifikovatelná, avšak umožňují identifikaci Vašeho počítače či jiného zařízení.

 

Soubory cookies tak pomáhají např.:

 

  • ke správné funkčnosti našich stránek, aby bylo možné dokončit proces nákupu s co nejmenšími obtížemi;
  • při zapamatování přihlašovacích údajů našich zákazníků, takže je nemusí pokaždé zadávat;
  • při zjišťování, které stránky a funkce používají návštěvníci nejčastěji; na základě toho můžeme co nejlépe přizpůsobit naši nabídku Vašim požadavkům;
  • pomáhají nám zjistit, které reklamy si návštěvníci nejčastěji prohlíží, aby se jim při procházení stránek nezobrazovala stále stejná reklama, případně aby se jim nezobrazovala reklama na zboží, o které nemají zájem.

 

Další obecné informace k souborům cookies naleznete např. zde

 

Jaké soubory cookies používáme?

 

Soubory cookies používané na našich stránkách lze z hlediska jejich trvanlivosti rozdělit na dva základní typy. Krátkodobé tzv. „session cookies“ které jsou pouze dočasné a zůstávají uloženy ve Vašem prohlížeči pouze do té doby, než prohlížeč zavřete, a dlouhodobě tzv. „persistent cookies“, které zůstávají uloženy ve Vašem zařízení mnohem déle nebo dokud je ručně neodstraníte (doba ponechání souborů cookies ve Vašem zařízení závisí na nastavení samotné cookie a nastavení Vašeho prohlížeče).

 

Z hlediska funkce, kterou jednotlivé cookie plní, lze cookies rozdělit na:

 

  • konverzní, které nám umožňují analyzovat výkon různých prodejních kanálů; tato cookies jsou užívána pouze s Vaším předchozím souhlasem;
  • trackingové (sledovací), které v kombinaci s konverzními pomáhají analyzovat výkon různých prodejních kanálů; tato cookies jsou užívána pouze s Vaším předchozím souhlasem;
  • remarketingové, které používáme pro personalizaci obsahu reklam a jejich správnému zacílení; tato cookies jsou užívána pouze s Vaším předchozím souhlasem;
  • analytické, které nám pomáhají zvýšit uživatelské pohodlí našeho webu tím, že pochopíme, jak jej uživatelé používají; tato cookies jsou užívána pouze s Vaším předchozím souhlasem;
  • esenciální, které jsou důležité pro základní funkčnost webu; tato cookies nelze zakázat.

 

Některé soubory cookies mohou shromažďovat informace, které jsou následně využity třetími stranami a které např. přímo podporují naše reklamní aktivity (tzv. „cookies třetích stran“). Například informace o produktech kupovaných návštěvníky na našich stránkách mohou být zobrazeny reklamní agenturou, abychom mohli lépe uzpůsobit zobrazení internetových reklamních bannerů na Vámi zobrazovaných webových stránkách. Podle těchto údajů Vás však nelze identifikovat.

 

Na našich stránkách využíváme zejména následující soubory cookies:

 

název

typ

popis

expirace

_ga

analytické

Google Analytics cookie – používá se k rozlišení uživatelů (prohlížeče)

2 roky

_ga_Y08YVGHE1Z

analytické

Google Analytics cookie-počítá počet zobrazení stránky

1 rok

_gac_UA-12581703-2

analytické

Google Analytics - ukládání a počítání zobrazení stránek

90 dnů

_gat_gtgag_UA_12581703_2

analytické

Google Analytics - uložení jedinečného ID uživatele

1 minuta

_gcl_au

marketingové

Google AdSense – ukládání a sledování konverzí

90 dnů

_gcl_aw

marketingové

Bere informace o kliknutích na reklamy a ukládá je do souboru cookie první strany, aby bylo možné přiřadit konverze mimo vstupní stránku

90 dnů

_gid

analytické

Google Analytics – používá se k rozlišení uživatelů (prohlížeče)

1 den

datr

analytické

Používá se k identifikaci webového prohlížeče používaného k připojení ke službě Facebook

2 roky

NOCACHE

esenciální

Pomáhá s rychlostí načítání webu

6 měsíců

PHPSESSID

esenciální

PHP – poskytuje funkce napříč stránkami; slouží k identifikaci přihlášení

Při ukončení návštěvy prohlížení

referer

analytické

Poskytuje informace, z jaké webové stránky jste navštívili naše webové stránky

120 dnů

_fbp

marketingové

Facebook – ukládání a sledování návštěv napříč webovými stránkami

3 měsíce

fr

marketingové

Poskytování reklamy nebo retargetingu (Facebook)

3 měsíce

oo

marketingové

Cílení reklamy (Facebook)

5 let

sb

marketingové

K ukládání údajů o prohlížeči (Facebook)

2 roky

db-w

esenciální

Nezbytné pro správnou funkci webu

10 minut

externalFontsLoaded

esenciální

Pomáhá s načtením fontů

1 měsíc

language

esenciální

Slouží k ukládání jazykových preferencí, případně k zobrazování obsahu v uloženém jazyce

1 rok

SRV_ID

analytické

Interní informace pro zajištění vysoké dostupnosti

Při ukončení návštěvy prohlížení

pcart

esenciální

Po přidání do košíku, hash spojující uživatele s jeho aktuálním uloženým košíkem

60 dní

sid

marketingové

Seznam.cz – zachovává stavy uživatelů napříč požadavky na stránky

1 měsíc

1P_JAR

marketingové

Poskytování reklamy nebo retargetingu

30 dní

CONSENT

esenciální

K uložení preferencí souhlasu s použitím souborů cookies

2 roky

CookiesConsent

esenciální

K uložení preferencí souhlasu s použitím souborů cookies

6 měsíců

IDE

marketingové

Sběr informací o prohlížení za účelem zacílení reklamy dle relevance pro uživatele

9 měsíců a 16 dnů

NID

marketingové

K poskytování reklam nebo cílení, ukládání uživatelských preferencí

6 měsíců

cmppersisttestcookie

marketingové

Seznam.cz - ke kontrole, zda je prohlížeč schopen ukládat cookies

3 měsíce a 10 dní

euconsent-v2

marketingové

Seznam.cz - drží souhlas se zpracováním osobních údajů/cookies

30 dní

szncmpone

marketingové

Seznam.cz - k ověření souhlasu s ukládáním a čtením cookies z koncového zařízení

1 rok, 3 měsíce a 9 dní

szncsr

marketingové

Seznam.cz - pokud tato cookie existuje, služba používá serverové prodloužení cookies

29 dní

 

 

Jak odmítnout používání souborů cookies?

 

S výjimkou esenciálních cookies jsou všechna ostatní cookies užívána pouze s Vaším předchozím souhlasem. Tento souhlas můžete udělit a současně odvolat (zrušit) v tzv. cookies liště, která se buď zobrazí při otevření webových stránek, nebo ji lze zobrazit přes odkaz „Upravit nastavení cookies“ v zápatí webových stránek.

 

Používání souborů cookies lze také nastavit pomocí Vašeho internetového prohlížeče. Většina prohlížečů soubory cookies automaticky přijímá již ve výchozím nastavení. Soubory cookies lze pomocí Vašeho webového prohlížeče odmítnout nebo nastavit užívání jen některých souborů cookies. Deaktivace cookies se provádí různými způsoby v závislosti na daném prohlížeči. Použijte funkci nápovědy ve Vašem prohlížeči. Ukládání cookies na Vašem počítači tak můžete kdykoliv zakázat. Funkce internetových stránek obecně pak mohou být za určitých okolností omezeny.

 

Informace o prohlížečích a o způsobu nastavení předvoleb pro soubory cookies můžete nalézt na následujících webových stránkách:

 

 

Účinný nástroj pro správu souborů cookies je též k dispozici na stránkách http://www.youronlinechoices.com/cz/

 

 

Kdo má k souborům cookies přístup?

 

K souborům cookies má přístup naše společnost a správce těchto webových stránek. V případě cookies třetích stran má k souborům cookies přístup (podle typu souboru cookies) společnost Google, Meta Platforms a Seznam.cz, a.s. (toto nakládání nemůžeme ovlivnit).

 

Informace získané ze souborů cookies nikomu dalšímu nepředáváme a používáme je pouze v anonymizované podobě.

 

 

Jaká máte práva?

 

Jelikož mohou být soubory cookies podle platné právní úpravy považovány za osobní údaje, poučujeme Vás tímto, že máte:

 

  • právo na přístup k osobním údajům (máte právo získat potvrzení, zda osobní údaje, které se Vás týkají, jsou či nejsou zpracovávány, a pokud je tomu tak, máte právo získat přístup k těmto osobním údajům a k informacím o jejich zpracování; Vaši žádost ve většině případů vyřídíme bezplatně),
  • právo na opravu osobních údajů (kdybychom zpracovávali Vaše nepřesné nebo neúplné osobní údaje),
  • právo na výmaz osobních údajů (když je např. již nepotřebujeme z naší strany dále zpracovávat),
  • právo na omezení zpracování osobních údajů (např. popíráte přesnost osobních údajů, než se dohodneme, jaké údaje jsou správné, nebo Vaše osobní údaje již nepotřebujeme pro shora uvedené účely zpracování, ale vy je požadujete pro určení, výkon nebo obhajobu svých právních nároků),
  • právo na přenositelnost osobních údajů,
  • právo vznést námitku proti zpracování osobních údajů (zejména z toho důvodu, že právním základem zpracování cookies je náš oprávněný zájem),
  • právo odvolat Váš souhlas se zpracováním osobních údajů, pokud je důvodem pro zpracování Vašich osobních údajů, a
  • právo podat stížnost proti zpracování osobních údajů k Úřadu pro ochranu osobních údajů, který sídlí na adrese Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7 (více na www.uoou.cz), zejména domníváte-li se, že jsou Vaše osobní údaje zpracovávány v rozporu s obecně závaznými právními předpisy.

 

Podrobnosti o Vašich právech můžete nalézt v Zásadách ochrany osobních údajů.

 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení