Zařadili jsme špičková elektrokola Haibike a hned pro vás máme mimořádnou nabídku. U vybraných kusů 30% sleva a pojištění zdarma.

Skládací elektrokolo Montague Paratrooper - Pendix 300

Horské skládací elektrokolo Montague Paratrooper - Pendix 300

Již nějakou dobu vytvážíme v naší dílně zajímavé elektrokolo, které má řadu specifických vlastností, které jsou na našem trhu velmi neobvyklé. Jde o spojení skládacích horských kol Montague a elektrických pohonů Pendix. Taková americko - německá družba. Nechme ale historii historikům a divejme se do budoucnosti. Kolo i pohonná jednotka jsou kompatibilní bez jakýchkoli kompromisů, a proto vám můžeme s klidným srdcem představit velmi kompaktní a v mnoha ohledech zajímavé elektrokolo.

skladaci-elektrokolo-Montague-Paratrooper-pendix300-zeleny-2

Samotná kola Montague jsou neodmyslitelně spjata s americkými výsadkáři. Firma Montague vyvinula pro armádu skládací horské kolo, které je možné použít po seskoku jako dopravní prostředek v rozličném terénu. Výsadkáři mají kolo ve složeném stavu upnuté jako součást výstroje na těle. Kolo se relativně snadno skládá, má po rozložení standardní vlastnosti dospělého horského kola a snese i velkou zátěž. Později bylo kolo nabídnuto i na civilním trhu.

skladaci-elektrokolo-Montague-Paratrooper-pendix300-zeleny-1

Pohony Pendix vznikly jako start-up Západosaské univerzity ve Cvikově kousek od našich západních hranic. Během několika málo let rozšířila mladá firma svou působnost po celé Evropě, USA a Austrálii. Na některých komponentech Pendix spolupracuje i s českými dodavateli. Výroba stále probíhá ve Cvikově a kvalita odpovídá vysokým německým standardům. O úspěšnosti pohonu svědčí i zakázky na motorizaci pošťáckých cargokol, které firma Pendix opakovaně vyhrává.


Horské elektrokolo Montague Paratrooper - Pendix 300 umožňuje opravdu širokou paletu používání od krátkých treků po několikadenní cykloturistiku "na těžko". Lze jej kombinovat s campingem a caravaningem. Je jistě vhodné i jako dopravní prostředek pro rybáře, lesáky a podobné profese či pro cyklisty s podobnými koníčky.
Při hmotnosti 21,4 kg a velikosti ve složeném stavu 92x72x31 cm se vejde do kufru běžného auta, prostoru v obytném voze, jednoznačně je také usnadněna i přeprava vlakem a autobusem. Pro tyto účely lze použít i praktický obal.

skladaci-elektrokolo-Montague-Paratrooper-pendix300-zeleny-3

Ovládání kola je stejné jako u běžných horských kol s páčkami Shimano Rapid Fire 3x8, jedná se tedy o klasický převodník. Středový motor je vybaven tlakovým čidlem a výkon motoru reaguje na intenzitu šlapání do pedálů. V horní části baterie je podsvícená část, ve které mění dioda barvu světla mezi zelenou a červenou a značí tak stav napětí baterie. Je zde i spínač pohonu a základní nastavení modu (výkonu) ve 4 stupních. Pohon je možné napojit pomocí Bluetooth s chytrým mobilem po stažení aplikace Pendix Bike PRO (pro Android i iOS). Aplikace však není k ovládání nutná. Baterii lze pootočením snadno vyjmout z kola a používat ji jako zdroj světla nebo jako opravdu velkou powerbanku pro zařízení s USB konektorem.
S elektrickým pohonem ujedete 41 - 79 km na jedno nabití, které netrvá déle než 2 hodiny. Nabíječka je součástí výbavy kola.
Nespornou výhodou je celkově decentní "army" vzhled díky matné zelené barvě a černým doplňkům, který je nejednomu muži příjemnější než vysloveně sportovní vzhled kola. 
Kolo jsme testovali v mokrém a blátivém v terénu a krytí motoru a baterie poskytuje dostatečnou ochranu proti vnikání vody. Při přepravě bez baterie doporučujeme zakrýt konektor krytkou Pendix Cup. Při zimním provozováním pak lze také doporučit obal na baterii Pendix, které zabraňuje promrzání baterie a zvyšuje dojezd.

Tento výrobek naleznete exklusivně v prodejnách Citybikes. ZDE