V sobotu 27.4. bude DĚTSKÝ DEN v pražské prodejně od 10:00 do 15:00. Testování, pohoštění, individuální nabídky. Přijďte s dětmi či vnoučaty. Těšíme se. Tým Citybikes

Cyklistické přilby Yakkay - čepice nebo klobouky?

Cyklistické přilby Yakkay máme v nabídce už hezkou řádku let a stále budí pozornost. Dánská firma Yakkay přišla s koncepcí bezpečnostní přilby a textilního obalu ve tvaru kšiltovky nabo kloboučku již v roce 2008 a ihned po představení produktu na veletrhu Eurobike jsme tyto přilby zařadili do nabídky i my. Jsme přeci Citybikes! Vždy nám šlo o civilní vzhled na bicyklu a nabízet sportovní přilby vhodné k upnutým dresům nebyl úplně náš šálek kávy. Ať už jsou helmy na kolo Yakkay objeví kdekoli, vzbuzují vždy zvědavost. "To je žokejská přilba? Co je to za klobouk? Cože, to je helma?" Zatímco hodně žen ihned pochopilo, že pokud mají mít chráněnou hlavu a sukni zároveň, přilby Yakkay jsou řešením tohoto estetického rébusu, muži měli helmy Yakkay spíše za legrační výstřelek. I to se ale postupem doby změnilo, protože celá řada mužů nyní jezdí na kole nebo elektrokole na krátké vzdálenosti i v obleku a pak je černá kšiltovka právě tím doplňkem, který zachovává cyklistům důstojnost a bezpečnost zároveň.  

prilba-yakkay-bez-obalu

Jak postupovat při nákupu přilby? Nejprve si krečovským metrem změřte obvod hlavy a podle toho vyberte správnou velikost základní přilby ze čtyř velikostí - zatím bez textilní pokrývky. I tak lze přilbu používat a některým zákazníkům vyhovuje tak, jak je. 

Přilbu lze upravit nalepením molitanových terčíků a seřídit zadním stahovacím plastovým pásem s otočnou regulací jako u běžných sportovních přileb.
Dále je třeba vybrat obal potah na přilbu Yakkay ve shodné velikosti se základní přilbou. Vybírat můžete z pestré nabídky potahů na přilbu -  kšiltovek a kloboučků.

prilba-yakkay-ksiltovka-800

K jedné základní přilbě můžete nakoupit více potahů a měnit je podle aktuálního outfitu. Potahy mají v lemu všitou textilní pryž, která pevně obepne spodní hranu přilby a nemůže se stát, že by z hladkého povrchu základní přilby spadla.

prilba-yakkay-kloboucek-800

Přilby Yakkay splňují bezpečnostní certifikaci stejnou jako přilby sportovní a jsou určeny všem cyklistům, kteří ať už z jakéhokoli důvodu nepreferují dynamický vzhled sportovních přileb zejména v kombinaci s běžným oblečením. Je tedy určena pro cyklisty, kteří se pohybují pravidelně na kole v městské nebo venkovské aglomeraci, nicméně máme řadu zákazníků, kteří tuto přilbu preferují v kombinaci s trekingovým kolem nebo elektrokolem pro víkendové nebo prázninové výlety.

Přilby na kolo Yakkay naleznete zde.